Uncategorized

Огляд Професії Інженера Підказок Для Ші: Навички, Кар’єра Та Перспективи

Поява професії інженера ШІ-запитів була обумовлена розробкою компанією OpenAI мовних моделей GPT-2 та GPT-3, які тренувалися на великих обсягах текстової інформації із застосуванням методів глибокого навчання. У 2021 році розробники провели точне налаштування генеративної нейромережі, що дозволило їй ефективно виконувати 12 завдань у галузі обробки природної мови (NLP), використовуючи sixty two набори даних. Ця версія показала високу продуктивність при вирішенні нових завдань і перевершила ті моделі, які були навчені виконувати лише одну задачу без попередньої підготовки.

Протестуйте ApiX-Drive і переконайтеся, що цей інструмент розвантажить ваших співробітників і вже після 5 хвилин налаштувань ваш бізнес почне працювати швидше. Підказування на основі складності (англ. complexity-based prompting)[41] виконує декілька розгортань ЛД, потім вибирає розгортання з найдовшими ланцюжками думок, а потім обирає найпоширеніший серед них висновок. «Незалежно від того, що впливає на поведінку моделей у відповідь на підказки, це не глибоке лінгвістичне розуміння», — стверджує доцент кафедри лінгвістики, який вивчає оброблення природної мови в Університеті Вашингтона Шейн Штайнерт-Трелкельд. — «Вони прямо кажуть нам те, що, на їхню думку, ми хочемо почути або те, що ми вже сказали.

Враховуючи популярність професії та високий попит на її представників, питання, як стати інженером підказок для ШІ, сьогодні очікувано поширене. Проте варто врахувати, що професія з’явилася нещодавно й активно розвивається, тому з часом обсяг вимог може помітно зрости. Нова технологія вже знаходить місце в компаніях за межами індустрії технологій. Бостонська дитяча лікарня в лютому найняла «інженера оперативного управління ШІ» для досліджень охорони здоров’я та клінічної практики й удосконалення мовних моделей загального призначення для потреб у сфері.

Отже, у конструкторів підказок з’явиться великий обсяг роботи з навчання нейромереж та їх впровадження у ті чи інші продукти. Технологічний гігант лише почав рекламувати інструмент як «другого пілота для інтернету». Відтоді компанія обмежила теми, на які може говорити чат-бот, і заявила, що він занадто часто спілкувався у «стилі, якого ми не мали на меті». Водночас для інженерів оперативного управління ексцентричні відповіді — теж можливість вивчити, як насправді працюють ці таємно розроблені системи. Для моделей зображення за текстом «Текстове обернення» (англ. “Textual inversion”)[59] виконує процес оптимізації для створення нового вкладення слів на основі набору прикладів зображень.

Крім того, дуже важливо мати вміння ефективно комунікувати та співпрацювати з іншими фахівцями в рамках міжфункціональних команд. В «автоЛД» (англ. “auto-CoT”)[53] бібліотеку питань перетворюють у вектори моделлю, такою як BERT. Коли поставлено нове питання, можливо отримати приклади ЛД до найближчих питань, і додати їх до підказки. The Washington Post оприлюднила великий текст про нову посаду, яка виникла через брак навичок у користувачів як спілкуватися з ШІ й отримувати не тарабарщину. Інженери оперативного управління, як виявилося, потрібні не лише в IT-сфері.

хто такий промпт інженер

Крім того, розробники можуть залучити інженерів запитів для об’єднання прикладів наявного коду та опису вирішуваних ними проблем. Правильно підібрана підказка дозволить інтерпретувати призначення та функції наявного коду, щоб зрозуміти принцип його роботи та можливості для покращення. У випадку з text-to-image нейромережами інженерія запитів допомагає точніше налаштувати характеристики згенерованих зображень. Грамотно склавши підказки, можна попросити модель ШІ створювати графіку з певними параметрами роздільної здатності, стилю, перспективи, співвідношення сторін тощо. Моделі зображення за текстом зазвичай не розуміють граматику та структуру речень так само, як великі мовні моделі,[55] й потребують іншого набору методик підказування. За замовчуванням вихід мовних моделей може не містити оцінок невизначеності (англ. uncertainty).

«Це штурхнемо ведмедя різними способами й подивимося, як він зареве у відповідь». Важлива частина роботи також полягає в тому, щоб з’ясувати, коли та чому ШІ робить щось неправильно. Утім, у таких системах, на відміну від їхніх більш примітивних програмних аналогів, не передбачені звіти про помилки. Враховуючи молодість професії, роботодавці нечасто вимагають від претендентів спеціальні сертифікати або дипломи для підтвердження їхньої кваліфікації. Достатньо буде документів про здобуту освіту у сфері комп’ютерних наук, інженерії чи іншої суміжної галузі. Що стосується soft expertise, для інженера запитів актуальні аналітичне мислення та навички швидкого визначення оптимального способу вирішення проблем.

Xx Международная Специализированная Выставка «технологии Защиты/пожтех 2024»

Там були правила на кшталт «Якщо користувач питає про жарти, які можуть завдати шкоди групі людей, Сідні має шанобливо відмовити». Відтоді Microsoft виправила дефект, тож тепер ШІ відповідає, що «волітиме не продовжувати цю розмову». Штайнерт-Трелкельд порівняв інженерів оперативного управління зі «спеціалістами з пошуку» на початку існування Google. З плином часу та зростанням громадської обізнаності вони стали непотрібними.

Такі інженери розуміються на художніх концепціях та композиційних техніках, аби сформувати стиль і тон зображення. Гудсайд — 36-річний співробітник стартапу Scale AI у Сан-Франциско, де він — інженер оперативного управління. Фахівець створює та вдосконалює запити до чатів на кшталт ChatGPT, аби отримати від них оптимальний результат.

Деякі творці тепер продають свої підказки на ринках, таких як PromptBase. Там покупці бачать згенеровані ШІ твори мистецтва та платять за список слів, які допомогли їх створити. Гудсайд пояснює, що оперативне проєктування, згідно з дослідницькою статтею 2021 року, полягає в «обмежувальній поведінці». Тобто у блокуванні варіантів, аби штучний інтелект шукав лише «бажане продовження» запиту людини-оператора.

Навігаційне Меню

Цей вектор вкладення діє як «псевдослово», яке можливо включити до підказки, щоби виразити зміст або стиль прикладів. Підказування породження знань (англ. generated knowledge prompting)[37] спершу підказує моделі породити доречні факти для виконання підказки, а потім завершити виконання підказки. Якість виконання зазвичай вища, оскільки модель може бути зумовлено відповідними фактами.

Що стосується ключових трендів, можна припустити, що сценарій розвитку цієї індустрії буде таким, як і у всій IT-галузі. Таким чином, пріоритетними тенденціями для неї незабаром стануть диверсифікація, спеціалізація та стандартизація. Промпт інженери, вони ж “майстри підказок для ШІ” займаються розробкою, налаштуванням та вдосконаленням промптів — інструкцій, які керують взаємодією між АІ та користувачами. Ці інструкції, які українською мовою іноді невдало перекладають словом “підказки”, допомагають ШІ розуміти та адекватно реагувати на запити, що надходять від людей. Один тестувальник Bing Chat, 23-річний студент коледжу з Німеччини, нещодавно переконав ШІ, що він є його розробником. Хлопець змусив чат розкрити його внутрішню кодову назву (Сідні) та конфіденційні інструкції з навчання.

prompt engineering що це

Модель може виводити текст, який виглядає впевнено, хоча передбачення токенів у його основі мають низькі оцінки правдоподібності. Уже сьогодні інженери підказок можуть пропонувати свої послуги у багатьох сферах, а згодом попит на них неухильно зростатиме. Наприклад, агентства новин та інші види ЗМІ активно наймають таких фахівців для впровадження та обслуговування моделей штучного інтелекту. Не секрет, що вже у найближчому майбутньому нейромережі з високою ймовірністю замінять журналістів та деяких інших спеціалістів, які працюють з текстами. Тому навички конструктора запитів будуть потрібні для налаштування їхніх алгоритмів та управління ними.

Наприклад, юридична фірма може використовувати нейромережу для автоматичної розробки контрактів із необхідними даними під конкретний запит. Для виконання цього завдання треба відповідним чином навчити ШІ, щоб наданий ним результат відповідав вимогам юристів. Інженер підказок тренує мовні моделі для взаємодії з клієнтами різних компаній, допомагаючи їм швидше та точніше отримувати потрібну інформацію з бази знань. Підказки часто https://deveducation.com/ містять декілька прикладів (звідси «з кількох поглядів», англ. “few-shot”). Приклади можливо автоматично отримувати з бази даних за допомогою пошуку документів[en], іноді з використанням векторної бази даних. ВММ відтак породжує вихід на основі як запиту, так і отриманих документів,[48] це може бути корисною методикою для власницької або динамічної інформації, яку не було залучено при тренуванні чи тонкому настроюванні моделі.

хто такий промпт інженер

Створення запитів для штучного інтелекту потребує глибокої підготовки та розуміння принципів роботи ШІ. Було б наївно вважати, що таке заняття лише трохи складніше за формулювання пошукових запитів. Насправді це копітка і відповідальна робота, оскільки нейромережі зараз перебувають на початковому етапі свого розвитку, тому їхні можливості ще далекі від ідеалу.

Він навчає машину краще спілкуватися з людиною і тим самим допомагає компанії отримувати унікальний імпакт від цієї технології. На відміну від традиційних фахівців з написання коду, інженери оперативного управління надсилають команди звичайним текстом до систем ШІ. Деякі експерти з ШІ стверджують, що такі інженери мають лише ілюзію контролю. Одна і та сама підказка від такого фахівця у листуванні може дати десятки суперечливих відповідей. Тобто відповіді моделей базуються не на розумінні, а на грубій імітації мовлення для вирішення завдань, які вони не розуміють.

  • Утім, у таких системах, на відміну від їхніх більш примітивних програмних аналогів, не передбачені звіти про помилки.
  • Моделі зображення за текстом не мають природного розуміння заперечення.
  • Бостонська дитяча лікарня в лютому найняла «інженера оперативного управління ШІ» для досліджень охорони здоров’я та клінічної практики й удосконалення мовних моделей загального призначення для потреб у сфері.
  • Наприклад, агентства новин та інші види ЗМІ активно наймають таких фахівців для впровадження та обслуговування моделей штучного інтелекту.

Так само слово “промт” є лише спрощеною українізованою версією англійського терміну “промпт”. Так профессию программиста, по мнению ИИ, видят гопник и чиновник, заболевший канцеляритом. Перегляньте відео нижче, щоб дізнатися, як встановити наш сайт як веб-програму на головному екрані. «Медіамейкер» — медіа для і про тих, хто працює в медіа та хоче робити це чесно, виважено і з користю для аудиторії.

«Так само як програмні інженери цінніші за ноутбуки, на яких вони пишуть, люди, які добре пишуть підказки, матимуть такий важіль впливу на людей, які цього не можуть», — пояснює цінність таких фахівців Стокс. За словами Андрея Карпати, інженери оперативного управління працюють як «своєрідні [ШІ] психологи», а компанії намагаються найняти власних фахівців, щоб розкрити приховані можливості. Коли Google, Microsoft і дослідницька лабораторія OpenAI впустили свої ШІ-технології у широкі маси, виявилося, що не потрібно писати технічний код такими мовами, як Python або SQL, щоб керувати комп’ютером. «Найпопулярнішою новою мовою програмування є англійська», — написав минулого місяця у Twitter Андрей Карпати, екскерівник відділу штучного інтелекту Tesla. Apix-Drive – простий та ефективний конектор систем, який допоможе вам автоматизувати рутинні завдання та оптимізувати бізнес-процеси. Ви зможете заощаджувати час та кошти, спрямувати ці ресурси на найважливіші цілі.

Щодо ШІ для створення зображень на кшталт Midjourney та Stable Diffusion, багато інженерів оперативного управління почали «торгувати» ключовими словами. Під час генерування ілюстрацій, наприклад, у Midjourney, необхідно якнайточніше описати, що саме ви хочете отримати. Це майже мистецтво, а окремі слова-навідники пояснюють ШІ, що зображення треба зробити великоформатним, максимально якісним та в певних розмірах.

Це посада, яка загалом полягає у тому, аби правильно спілкуватися із системами ШІ та через певні тези чи питання досягати потрібних відповідей під час листування з технологією. Наприклад, GPT-3.5, що з’явилася зовсім недавно, стрімко змінила вдосконалена новими можливостями GPT-4. Конкуренти OpenAI теж не стоять на місці й випускають власних чат-ботів. У найближчі роки ринок розумних чат-ботів буде стабільно розширюватися, вийдуть інші мовні моделі та платформи з підтримкою штучного інтелекту.

Станом на 2022 рік у репозиторії було понад 2000 загальнодоступних підказок приблизно для one hundred seventy наборів даних. З кожним роком невпинно зростає активність застосування технологій штучного інтелекту у різних галузях і сферах діяльності. Бурхливий розвиток та поширення таких інновацій зумовили появу нових професій та цілих індустрій, пов’язаних із взаємодією з ШІ алгоритмами. Сьогодні вона викликає цікавість у широкої аудиторії, привертаючи увагу незвичайними робочими обов’язками та високою зарплатою. З огляду на високу актуальність цієї теми ми присвятили їй нашу статтю.

Related posts

Регистрация 1win Войдите В Систему 1win И Откройте Счет В Этой Глобальной Букмекерской Контор

News Today Reporter

Пин Ап Pin Upward Kz Казахстан Официальный Сай

NewsToday

Самые Лучшие Онлайн Казино В Эстонии ️ 202

News Today Reporter

Oficjalna Strona Zakłady Sportow

NewsToday

Mostbet Az-90 Kazino Azerbaycan Ən Yaxşı Bukmeyker Rəsmi Say

News Today Reporter

Database Management Basics

NewsToday